Primer mes a San Francisco: muntar-te la vida

Wow! El temps vola! és molt difícil de resumir un mes en una paraula, però aquesta podria ser: sorprenent!

Intentaré escriure una entrada cada mes sobre les vivències per San Francicso i els USA. Aquest és el primer i es pot resumir en: muntar-te la vida.

Muntar-te la vida

Durant la primera setmana, mentres intentava esquivar el jetlag, vaig buscar una habitació per poder-hi estar mesos, gran, amb bona localització, bons companys, etc. al mateix temps que buscava un cafè des d’on treballar els primers dies. Amb el pis vaig fer sort, el vaig trobar ràpid i amb bons companys aficionats a la bici, així que ja pedalo 🙂

Un cop solucionat el tema d’on viure, era hora de buscar un coworking. Abans de marxar ja havia mirat diferents llocs on poder llogar una taula. Així que els vaig anar a visitar i finalment em vaig quedar amb el WeWork de Civic Center. WeWork té localitzacions de co-working repartides per tot el món i una aplicació social per estar tots en contacte que no està gens malament. El fet d’estar a WeWork em dona accés a tots els altres espais de coworking que tenen.

Tenint un lloc on viure i un bon espai on poder treballar còmodament, faltava algun lloc on fer esport! 🙂 després de visitar i provar diferents gimnasos, en vaig trobar un que encaixava amb ubicació, activitats (bàsicament spinning), espai xulo i preu. Intento pujar un cop per setmana a Twin Peaks corrents, on si fa bon temps, hi ha unes vistes al·lucinants de tot SF i del Bay Area (veure la foto del començament de l’entrada).

Cada dia que passava visitava nous llocs, coneixia nova gent de totes parts: catalans, noruegs, americans…  tots ells m’han ajudat moltíssim a no avorrir-me i ensenyar-me coses per fer a la ciutat. Crec que he anat a una quedada (aquí meetup) tecnològica o conferència pràctiament cada dia, a on aprens i coneixes a molta gent del sector.

Homeless

Tristament és xocant. Molta gent m’havia comentat que moltes persones vivien al carrer. Però ja el primer dia vaig tenir clar que el concepte ‘molt’ era petit… per mi és una de les coses que encara em costa d’assimilar. Veus gent parlant sola, ballant, completament perdudes al seu món, persones amb els carros de supermercat plens amb les coses de tota una vida, tal com es veu en algunes pel·lícules…

He pensat en aquest tema i buscat informació del perquè hi ha tant de homeless a SF:

  • Moltes d’elles ja hi eren en els anys 90, on molts centres psiquiàtrics van tancar i la gent es va quedar al carrer
  • Hi ha molts veterans, sobre tot de la guerra del Vietnam, que el govern no els hi ha donat prou suport mental ni lloc de feina
  • Drogues. És extremadament fàcil accedir a elles…
  • El temps no és massa dur comparat amb altres ciutats
  • Fins fa poc, tota la Bay Area tenia una política bastant passiva sobre aquest tema
  • Hi ha bons refugis i serveis socials
  • El cost de lloguer està per sobre els núvols…

 

Tecnologia vs ciutat històrica

Malgrat que San Francisco té les startups i empreses més pioneres tecnològicament, la ciutat no és així. Si respira més aviat un ambient històric, menys en els barris més nous. No només en quan als edificis, sinó per exemple el transport públic. Tot plegat és una barreja entre històric, antic i les empreses més modernes i avançades.

Xocant però xulo a la vegada 😀

 

Primera sortida en bici!

Just fa una setmana sortia a rodar per primera vegada per SF i rodalies. Encara no tenia tot el material, així que vaig llogar una bici de carretera que no estava gens malament, amb pedals + ‘calapies’ i anava amb la roba de corre, feia el meu goig 😀

Després d’estar-nos més de 50 minuts per arribar al final de la ciutat, vam creuar el Golden Gate Bridge i ens vam enfilar en un turó per tenir unes vistes excel·lents de part de la Bay Area. Després vam rodar cap a Sausalito i la zona del Tiburón.

No em queixo de com ha estat el meu aterratge en un país i ciutat completament nous per a mi! Si l’objectiu principal del primer mes ha estat muntar-me la vida i entrar en ‘rodatge’ en aquesta fantàstica ciutat, el segon que acabo de començar serien conèixer més gent, moure’m per la Bay Area (Palo Alto, Mountain View…), anar al Lake Tahoe i veure algun partit de beisbol dels Giants o de bàsquet dels Warriors!

 

Tweet about this on TwitterBuffer this pageShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInShare on Reddit
Primer mes a San Francisco: muntar-te la vida